Ook in haar jubileumjaar organiseert het platform levensbeschouwing in Kleurrijk Fryslân wederom een bijeenkomst Kleurrijk Vieren in het kader van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, deze keer in de Doopsgezinde Kerk aan de Wirdumerdijk in Leeuwarden met als thema “Diversiteit = Kracht”.

kleurrijk vieren
We herdenken hiermee 54 jaar Sharpville. Elk jaar rond de 21ste maart staan we als Kleurrijk Fryslân stil bij de betekenis van de door de VN uitgeroepen Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie. De aanleiding hiervoor is, dat op 21 maart 1960 in Sharpville, een zwarte township in Oranje Vrijstaat Zuid Afrika, 69 zwarte afrikanen door de oproerpolitie werden gedood, toen zij deelnamen aan een vreedzame demonstratie tegen de zogenaamde pasjeswetten. Dit willen we nooit weer!!
Tijdens deze bijeenkomst gedenken we ook 20 jaar “Kleurrijk Vieren” en gaat Kleurrijk Fryslân met u in dialoog. U kunt genieten van verhalen van verschillende vooraanstaande (gast)sprekers, waaronder Bisschop de Korte (Christendom), Rabbijn Tamarah Benima (Jodendom), Zenmeester Jiun Hogen (Boeddhisme), Dick Lieftink Centrumleider Soefibeweging Leeuwarden en vele anderen. Daarnaast worden er prachtige liederen gezongen door ons gelegenheidskoor “Kleurrijk Fryslân Ashuka Koor”, een optreden van de Chautaalgroep Leeuwarden en nog veel meer.
Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom Kleurrijk Vieren?
Like dan de Facebook pagina van Kleurrijk Fryslân en blijf op de hoogte!

Datum:
Tijd: 00:00
Locatie:
Adres: – ,
 

Als tegemoetkoming in de kosten vragen wij een vrijwillige bijdrage.
Een ieder is van harte uitgenodigd om deze avond samen met ons te komen vieren.