Op 20 juni had u opnieuw een kans dicht bij huis kennis te maken met de kleurrijkheid en de gastvrijheid, die in onze provincie te vinden is. Er werd gewandeld op het Kleurrijk Fryslân-pad, de weg van vrede en verzoening.

Het Kleurrijk Fryslân-pad is een verzameling van wandel- en fietsroutes die wandelaars in staat stelt kennis te maken met het kleurrijke verleden en de kleurrijke actualiteit van Fryslân. Vorig jaar is de editie rond Sneek en Bolsward verschenen; de komende jaren volgen nog routes in andere delen van Fryslân.

De activiteit op 20 juni werd georganiseerd door Kleurrijk Fryslân.

We begonnen om 9.00 uur met boeddhistische meditatie in het Boeddhistisch klooster Us Thus in Greonterp (bij Blauwhuis). Van daaruit werd gewandeld volgens de route van het Kleurrijk Fryslân-pad naar Bolsward. In Bolsward volgden we de stadswandelroute, en brachten we een bezoek aan het pas geopende Titus Brandsma Museum. De wandeling werd afgerond in het Turks Cultureel centrum van Bolsward, waar we door leden van de Turkse gemeenschap van Bolsward werden ontvangen.

De map met routes van het Kleurrijk Fryslân-pad is te bestellen (eenmalig € 5,00 en porti, nazendingen tegen portikosten).