Leeuwarden, 29 februari 2020
Bijeenkomst ‘Kleurrijk Ontmoeten’
met als thema ‘Accepteer ik het leven zoals het is?’, op zaterdag 21 maart a.s.,
op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie in de Grote Kerk in Leeuwarden
Het Platform Levensbeschouwing in Kleurrijk Fryslân organiseert in samenwerking met de Raad van Kerken Leeuwarden, een bijeenkomst Kleurrijk Ontmoeten op 21 maart a.s., de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, met als thema ‘Accepteer ik het leven zoals het is?’, en wordt gehouden in de Grote- of Jacobijnerkerk in Leeuwarden.
Elk jaar rond de 21ste maart staat Kleurrijk Fryslân stil bij de betekenis van de door de VN uitgeroepen Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie. De aanleiding hiervoor is dat op 21 maart 1960 in Sharpville – een zwarte township in Oranje Vrijstaat Zuid-Afrika – 69 zwarte afrikanen door de oproerpolitie werden gedood, toen zij deelnamen aan een vreedzame demonstratie tegen de zogenaamde pasjeswetten.
‘Kleurrijk Ontmoeten’ is het jaarlijks terugkerende evenement van Kleurrijk Fryslân, dat al voor het 28ste jaar, 2 keer per jaar georganiseerd wordt, op verschillende locaties in Friesland, om van elkaar te leren en elkaar te leren respecteren.
Juist nu in deze roerige tijd is het hard nodig, dat we in dialoog met elkaar blijven.
Ondertussen weten we, dat we niet gelijk zijn aan elkaar, maar we zijn wel gelijkwaardig aan elkaar. Er zijn verschillen, maar ook vele overeenkomsten. Op basis van deze overeenkomsten gaan we graag in dialoog met elkaar, om van elkaar te leren en elkaar te respecteren.
Voorgangers en vrijwilligers vanuit verschillende religies en levensbeschouwingen delen graag op diverse wijze hun gedachten met de gasten. Het ‘Kleurrijk Fryslân Ashuka Wereldkoor’ onder leiding van Hendrikje van den Berg zorgt voor de muzikale omlijsting, Bea Ramai zorgt voor een inleidende mantra en Jeswin Paragh verzorgt een Indiase klassieke dans. Dit interlevensbeschouwelijk evenement is toegankelijk voor jong en oud.
Bijeenkomst Kleurrijk Ontmoeten met als thema ‘Accepteer ik het leven zoals het is?’
Op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie
Op: zaterdag 21 maart 2020
Inloop: 18.30 – 19.00 uur
Vieren en dialoog: 19.00 – 21.00 uur
Locatie: In de Grote- of Jacobijnerkerk
Jacobijnerkerkhof 95
8911 EP Leeuwarden
Vrij entree
Als tegemoetkoming in de kosten vraagt Kleurrijk Fryslân een vrijwillige bijdrage.
Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om op deze avond nieuwe mensen te ontmoeten.
Zie voor meer informatie ook op onze website www.kleurrijkfryslan.nl
Op de hoogte blijven van alle nieuws rondom Kleurrijk Fryslân?
Like dan de Facebook pagina van Kleurrijk Fryslân!

 

Persbericht Kleurrijk Ontmoeten met als thema ‘Accepteer ik het leven zoals het is’ op 21 maart 2020 in de Grote Kerk in Leeuwarden