Dinsdag 21 maart zal de Terptsjerke in Akkrum letterlijk en figuurlijk in het teken staan van kleur. Op deze Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie zal de kerk in de avonds de locatie zijn voor het evenement ‘Kleurrijk Vieren’, georganiseerd door Kleurrijk Fryslân in samenwerking met ‘Ontmoeting voor Vrede’ uit Akkrum. Tijdens het evenement wordt de kerk van binnen en buiten verlicht door vrolijk gekleurde lampen, wat voor een uniek schouwspel gaat zorgen.

Elk jaar rond de 21ste maart staat Kleurrijk Fryslân stil bij de betekenis van de door de VN uitgeroepen Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie. De aanleiding hiervoor is dat op 21 maart 1960 in Sharpville – een zwarte township in Oranje Vrijstaat Zuid-Afrika – 69 zwarte afrikanen door de oproerpolitie werden gedood, toen zij deelnamen aan een vreedzame demonstratie tegen de zogenaamde pasjeswetten.

‘Kleurrijk Vieren’ is het jaarlijks terugkerende evenement van Kleurrijk Fryslân. Het wordt al 25 jaar, 2 keer per jaar georganiseerd op verschillende locaties in Friesland, om van elkaar te leren en elkaar te leren respecteren. Voor de editie in Akkrum werkt Kleurrijk Fryslân samen met ‘Ontmoeting voor Vrede’, een groep die zich bezighoudt met vrede in de wereld, vrede tussen de mensen en vrede in jezelf. Ook is een groep NHL studenten van de opleiding Communicatie betrokken om het evenement te ondersteunen. Zij willen er onder andere voor zorgen dat het evenement ook interessant wordt voor jongeren. Om deze reden hebben zij het bedrijf Dance Sound uit de Knippe bereid gevonden om het evenement aan te kleden met licht.

Tijdens het evenement zullen vertegenwoordigers van 8 verschillende levensbeschouwelijke stromingen hun inzichten vanuit hun eigen heilige boeken, geschriften en/of manifest vertellen over het thema ‘One Planet, One People’ en gaan ze met de bezoekers in dialoog. Het ‘Kleurrijk Fryslân Ashuka Koor’ onder leiding van Hindrik van der Meer zal zorg dragen voor de muzikale omlijsting.
Dit interlevensbeschouwelijk evenement op dinsdag 21 maart in de Terptsjerke te Akkrum is toegankelijk voor jong en oud. De inloop is vanaf 19.30 uur en het evenement begint om 19.30 uur. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is van harte welkom.

U wordt van harte uitgenodigd om deze avond samen met ons te komen vieren.

Poster Kleurrijk Vieren ‘One Planet, One People’ 21 maart 2017          Flyer Kleurrijk Vieren ‘One Planet, One People’ 21 maart 2017