Ook dit jaar organiseert het Platform Levensbeschouwing in Kleurrijk Fryslân een bijeenkomst Kleurrijk Vieren op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Deze keer in de HDV Şefaat Moskee aan de Hesselstraat 1in Heerenveen met als thema ‘Ik ben jij’.
We herdenken hiermee 55 jaar Sharpville.Elk jaar rond de 21ste maart staan we als Kleurrijk Fryslân stil bij de betekenis van de door de VN uitgeroepen Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie. De aanleiding hiervoor is dat op 21 maart 1960 in Sharpville – een zwarte township in Oranje Vrijstaat Zuid-Afrika – 69 zwarte afrikanen door de oproerpolitie werden gedood, toen zij deelnamen aan een vreedzame demonstratie tegen de zogenaamde pasjeswetten. Dit willen we nooit weer!!
Daarnaast is het juist nu in deze roerige tijd hard nodig, dat we in dialoog met elkaar blijven. Ondertussen weten we, dat we niet gelijk zijn aan elkaar, maar we zijn wel gelijkwaardig aan elkaar. Er zijn verschillen, maar ook vele overeenkomsten. Op basis van deze overeenkomsten gaan we graag in dialoog met elkaar, om van elkaar te leren en elkaar te respecteren.
In de bijeenkomst Kleurrijk Vieren, met als thema ‘Ik ben jij’, met deelname uit verschillende religies en levensbeschouwingen, vragen wij aandacht voor Racisme en Discriminatie in de Wereld. Tijdens deze bijeenkomst gaat Kleurrijk Fryslân graag met u in dialoog. Voorgangers en vrijwilligers vanuit verschillende religies en levensbeschouwingen delen op diverse wijze hun gedachten met u. Verder kunt u genieten van prachtige liederen gezongen door het koor ‘Lord’s Moor Singers’ uit Heerenveen en nog veel meer.

Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom Kleurrijk Fryslân?
Like dan de Facebook pagina van Kleurrijk Fryslân!Flyer Kleurrijk Vieren 21-03-2016

Datum: 21 maart 2016
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Locatie: HDV Şefaat Moskee
Adres: Hesselstraat 1, 8442 KA Heerenveen
Vrij entree