Ook dit jaar organiseert het Platform Levensbeschouwing in Kleurrijk Fryslân een bijeenkomst Kleurrijk Vieren op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Deze keer in de Waalse Kerk aan de Grotekerkstraat 222 in Leeuwarden met als thema ‘Vind wat ons bindt’. We herdenken hiermee 55 jaar Sharpville.

Elk jaar rond de 21ste maart staan we als Kleurrijk Fryslân stil bij de betekenis van de door de VN uitgeroepen Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie. De aanleiding hiervoor is dat op 21 maart 1960 in Sharpville – een zwarte township in Oranje Vrijstaat Zuid-Afrika – 69 zwarte afrikanen door de oproerpolitie werden gedood, toen zij deelnamen aan een vreedzame demonstratie tegen de zogenaamde pasjeswetten. Dit willen we nooit weer!!

Daarnaast is het juist nu in deze roerige tijd hard nodig, dat we in dialoog met elkaar blijven. Ondertussen weten we, dat we niet gelijk zijn aan elkaar, maar we zijn wel gelijkwaardig aan elkaar. Er zijn verschillen, maar ook vele overeenkomsten. Op basis van deze overeenkomsten gaan we graag in dialoog met elkaar, om van elkaar te leren en elkaar te respecteren.

Tijdens deze bijeenkomst gaat Kleurrijk Fryslân graag met u in dialoog. Voorgangers en vrijwilligers vanuit verschillende religies en levensbeschouwingen delen graag op diverse wijze hun gedachten met u. Verder kunt u genieten van prachtige liederen gezongen door ons gelegenheidskoor ‘Kleurrijk Fryslân Ashuka Koor’ en nog veel meer.
Wilt u op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom Kleurrijk Fryslân?
Like dan de Facebook pagina van Kleurrijk Fryslân!

Datum:
Tijd: 00:00
Locatie:
Adres: – ,

Vrij entree

Als tegemoetkoming in de kosten vragen wij een vrijwillige bijdrage.
Bij voldoende deelname willen we, voorafgaande aan deze bijeenkomst, om 15.00 uur samen met de Burgemeester van Leeuwarden drs. Ferd. J.M. Crone en de voorgangers, vrijwilligers en belangstellenden
een wandeling maken langs verschillende gebedshuizen.
Wilt u meedoen? Geef u dan op via info@kleurrijkfryslan.nl.
U wordt van harte uitgenodigd om deze middag en avond samen met ons te komen vieren.
De deelname van de burgemeester kan nog wijzigen.