Kleurrijk vieren 20 maart 2014 met als thema ‘Diversiteit = Kracht’

Op de dag dat de omroepen meer aandacht hadden voor de mindere taal van ‘blonde Geert’, zoals Jörgen Raymann deze politicus benoemt vierde het Platform Levensbeschouwing in Kleurrijk Fryslân dat zij al twintig jaar voorgangers en leden uit Islam, Jodendom, Christendom, Boeddhisme, Hindoeïsme, Soefisme, en zelfs Humanisme samenbrengt om het samen leven in diversiteit te vieren!

Voorzitter Sandra Roza: ‘Voorgangers, vrijwilligers en speciale gastsprekers uit verschillende religies en levensbeschouwingen hebben met veel plezier een programma voorbereid, waarin ieder vanuit eigen religie of levensbeschouwing het thema ‘Diversiteit = Kracht’ beschouwt. Dit met als doel om van elkaar te leren, ervaringen en gedachten uit te wisselen en te kijken hoe het empatisch vermogen bij elkaar weer aangewakkerd kan worden. Kleurrijk Fryslân wil hiermee een waardevol signaal uit laten gaan in een tijd, waarin er soms weinig voor nodig lijkt om mensen en groeperingen tegen elkaar op te zetten’.

Voor deze bijzondere dag waren speciaal ook religieuze leiders uitgenodigd. Zo kon het zijn dat de plaatselijke imam, de bisschop en de rabbijn schouder aan schouder in de kerkbanken van de Doopsgezinde Vermaning plaatsnamen. Een echt Kleurrijk Vieren, muzikaal ondersteund door het Kleurrijk Fryslân Ashuka koor en Chautaal Samaadj Leeuwarden, afgewisseld met Sacred Dance en stilte.